Crème brûlée med aprikoskrem og rør av filodeig med fikenpuré

Créme brûlée med aprikoskrem og filodeig med fikenpuré. Honningkarse til pynt.

Foto: Bård Skrede Johannessen / NRK

Créme brûlée med ost

Hanne Frosta og finalist i kokke-NM Carina Loftheim Merieau lager créme brûlée med ost i Førkveld.

Slik gjør du

Kok opp fløte, melk og ost.
Pisk eggeplomme og sukker lett sammen.
Spe den varme fløten/melken i eggene.
Sil, fyll i små ildfaste former.
Stek på 90 °C i ca. 20 min.

Når desserten skal serveres strøs litt brun sukker over som brennes med skibrenner eller under grillen i stekeovnen. Det blir et hardt sukkerlokk.

Tips

Flere oppskrifter fra samme program:

|

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Hanne Frosta og Carina Loftheim Merieau i Førkveld