Ferske og fargerike vårruller

Peanøttdip er en perfekt kombinasjon med friske grønnsaker.

Foto: Charlotte Nilsen/@veglifecharlie

Ferske vårruller med peanøttdip

Alles asiatiske favoritt? «Regnbueruller» kalles gjerne disse ferske og fargerike vårrullene. Nytes med en deilig peanøttsaus.

Slik gjør du

Start med å lage ponzusausen – slik får de gode smakene fra ingefær, chili og koriander satt seg godt mens du forbereder resten. Skrell og riv en liten bit ingefær (ca. 1–2 ss), skyll og finhakk chili og koriander. Ha alt i en skål sammen med soyasaus, lønnesirup og lime. Rør godt sammen og sett i kjøleskap.

Skjær så opp og gjøre klart alt av grønnsaker til å fylle vårrullene med. Skjær mango, gulrot, agurk og avokado i tynne strimler. Skjær så rødkål så tynt som mulig, og hakk vårløk i tynne skiver. Skyll mynte og koriander. Ha alt i skåler, slik at det er klart til vårrullene skal fylles. Sett også klart alfalfaspirer og peanøtter.

Finhakk hvitløk og chili. Ha i en kjele med olje og stek så vidt gyllent på medium-lav varme. Tilsett peanøttsmør og kokosmelk og varm så vidt opp. Jevn så ut med litt og litt vann. Smak til med salt, pepper, lønnesirup og sitronsaft. Gi et lite oppkok og den er klar til servering. Topp gjerne med litt hakkede peanøtter og koriander.

For å fylle rullene finner du frem en skål/beholder som rommer rispapirene, og fyll denne med kaldt vann. Ha deretter rispapirene i beholderen med vann i ca. 2 min eller til rispapiret begynner å mykne. Rispapiret skal være helt dekt av vann. Ha så over på tallerkenen, og fyll med litt av alt. Gulrot, agurk, mango, avokado, rødkål, vårløk, koriander, mynte, alfalfaspirer, peanøtter og ponzusaus. Rull vårrullen sammen. Pass på at du ikke tar for mye i hver rull, da blir det vanskeligere å rulle dem sammen.

Rull gjerne en etter en sammen under middagen, for en sosial middagsaktivitet eller rull alle rullene på forhånd og server. Nytes med digg peanøttsaus til!

Kilde: Charlotte Nilsen/@veglifecharlie