Kikerttaco i hjertesalat

Bytt ut de klassiske tacoskjellene med blader av hjertesalat for en grønnere taco. Passer både til hverdags og helg.

Foto: Charlotte Nilsen/@veglifecharlie

Kikerttaco i hjertesalatwrap

Lyst på taco uten kjøtt? Charlotte Nilsens oppskrift på taco med kikerter og skjell av hjertesalat er full av smak. Hjemmelaget guacamole og salsa gir det lille ekstra.

Slik gjør du

Sett ovnen på 230 grader over- og undervarme. Skyll kikertene, og ha de over på en bakeplate med bakepapir. Dryss over litt olje, alt av krydder og masser godt inn med hendene, så alle kikertene dekkes. (Det er også mulig å bruke ferdig tacokrydder.) Stek i 17-20 min. De begynner ofte å poppe når de nærmer seg ferdig.

Lag sausene samtidig

Disse tre taco «must haves´a» (tomatsalsa, guacamole og mangosalsa) lages av mange av de samme ingrediensene, så for å spare tid: lag alle samtidig. Finn frem tre skåler og forbered én ingrediens av gangen. Fordel hakket koriander og chili i alle skåler, hakket rødløk i to av dem, lime i alle osv, som beskrevet i listen over ingredienser.

Bruk hjertesalatblader som wraps, eller helt vanlige tacolefser (gjerne de litt mindre variantene), og fyll med alle «dippene» og ristede kikerter på toppen.

Tips

Topp gjerne også med alfalfaspirer og frisk koriander!

Kilde: Charlotte Nilsen/@veglifecharlie