Hopp til innhold

Fem kjappe middager til uka

Du vil ikke angre om du planlegger middagsmenyen allerede i dag. Her er fem gode hverdagsmiddager som lages i en fei.

Shepherd's pie

Kjartans shepherd’s pie smaker godt og lages raskt. Perfekt for en travel hverdag. Oppskriften finner du nederst i saken.

Foto: Arne Bru Haug

Kyllingsuppe som metter

Man skulle kanskje ikke tro at det var mulig å lage en suppe med hele kyllinglår på 20 minutter, men med denne metoden går det helt fint, lover kokk Kjartan Skjelde. Her freser du kyllingen ganske godt og lager kraft i samme panne.

Vegansk suppe

Vegetarisk, smakfull suppe som metter. Lise Finckenhagen serverer søtpotet- og gulrotsuppe med hakket, frisk koriander og godt brød – gjerne pita eller nanbrød.

Fisk marinert i sitrus

Ceviche er rå fisk marinert i sitrus. Lise Finckenhagen lager den med lime og sitron. Så tilsettes løk, chili og koriander. Det blir et festmåltid på kort tid.

«Carbonara» – Klassiker med ny vri

Pasta til to med muligheter til å bruke rester både av kjøtt og grønnsaker. Altså en ikke helt vanlig oppskrift på pasta carbonara fra Lise Finckenhagen.

Kjapp shepherd’s pie

Tenk at det går an å lage en shepherd’s pie på 20 minutter! Med denne oppskriften lover Kjartan Skjelde at du skal få til nettopp det.