Slik gjør du
Skrell og skjær søtpotet og gulrot i terninger. Hakk løk, hvitløk og chili. Fjern eventuelt frøene hvis du vil ha en mildere chilismak.
Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte. Fres løken til den begynner å bli myk, men uten at den får farge. Tilsett ingefær, chili og hvitløk. Fres videre i et par minutter under omrøring.
Ha i søtpotet og gulrot, og fres videre i enda et par minutter mens du rører. Hell over kraft eller buljong. Kok opp, og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre. Det tar mellom 20 og 30 minutter.
Tilsett kokosmelk, og kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Gi suppen et nytt oppkok, og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.
Serveres med hakket, frisk koriander og godt brød.
Tips
Du kan bruke kyllingkraft i suppen også, men da er den ikke lenger en vegetarsuppe.
Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+