Ceviche

Ceviche med chili, vårløk, koriander avokadoterninger og granateplekjerner.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Ceviche

Ceviche er rå fisk marinert i sitrus. Lise Finckenhagen lager den med lime og sitron. Så tilsettes løk, chili og koriander. Det blir et festmåltid.

Slik gjør du

Fiskefileten skal være skinn og benfri, skjær vekk eventuelle slintrer og blodrester på fileten.

Skjær fisken i pene tynne skiver og fordel skivene på to (eller fire) tallerkener. Visp sammen limesaft, limeskall, sitronsaft og olivenolje. Drypp godt med marinade over fisken, la det marinere i kjøleskapet til fisken blir «hvit» og ser kokt ut, minst 30 minutter – avhengig av tykkelsen på skivene.

Dryss finsnittet chili, vårløk og koriander (eventuelt også avokado og granateplekjerner) over fisken og krydre med salt og kvernet pepper.

Eller skjær fisken i små terninger, ca. 1x1 cm. Bland marinaden sammen med fisken og la det stå i kjøleskapet til marinering i minst 1 time. Finsnitt chili og vårløk. Bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og kvernet pepper. Anrett på tallerkener, på et fat eller i en bolle.

Tips

Obs!
Husk at fisk som skal serveres rå må være ferskest mulig. Jeg har brukt oppdrettslaks og kveite. Andre fiskeslag kan også benyttes og det anbefales at fisk som skal spises rå fryses til en indre temperatur på -20 grader celsius, eller lavere, i minst 24 timer. Eventuelle parasitter dør ved slik nedfrysing og man unngår dermed infeksjoner.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+