Laster innhold, vennligst vent..
Farsert kalkunbryst i skinkeslør

Her er kalkunbrystet rullet inn i spekeskinke og inni er det farse med løk og sopp. Bakte søtpoteter ved siden av.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Farsert kalkunbryst i skinkeslør

Det kan bli mye med en hel kalkun. Her konsentrerer Lise Finckenhagen seg om det beste stykket og vil gjøre det optimale ut av det. Her får du oppskriften på kalkun med farse inni og skinke utenpå.

Slik gjør du

Begynn med farsen

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær soppen i små biter. Fres sjalottløk og hvitløk mykt og lett gyllent i smøret. Tilsett sopp og fres videre til alt er gyllent. Smak til med salt og pepper og sett blandingen til avkjøling.

Hell varmt vann over tranebærene og la dem svelle.

Kjør kyllingkjøttdeig med 1/4 ts salt i en hurtigmikser. Spe med egg og fløte, og kjør farsen raskt til den blir glatt og fin. Ha farsen over i en bolle og rør inn soppblandingen. Tilsett urter, pistasjkjerner og hakkede tranebær, krydre med salt og pepper.

Kalkunrull

Del kalkunbrystet på langs, nesten igjennom. Brett ut brystet (som en sommerfugl) på et stort stykke dobbelt plastfolie. La skinnsiden ligge ned. Dekk med plastfolie og bank brystet til ca. 2 cm tykkelse jevnt over. Det er veldig fint om det ferdigbankede kalkunbrystet ligner et rektangel. Ta bort plasten når du er ferdig med å banke ut kjøttet.

Smør farsen utover kjøttet, men ikke helt ut i kanten på den siden skinnet sitter på.

Rull kjøttet stramt sammen som en rullekake fra den siden skinnet ikke sitter på. Det beste er om du klarer å løsne skinnet litt underveis i rullingen slik at rullen blir dekket av skinnet og skinnet ikke rulles inn i rullen. Krydre rullen med salt og pepper.

Legg bacon- eller skinkeskivene taksteinvis utover plastfolie slik at det ligner et lite teppe. Legg rullen på midten med skjøten ned og pakk skinken rundt rullen. Ta bort plastfolien. Bind sammen med kjøkkenhyssing så rullen beholder fasongen.

Brun kalkunrullen i stekepanne med smør og olje. Løft den over i en passende ildfast form og slå stekefettet over. Stek rullen videre i ovn ved 180 °C i ca 45 minutter, eller til kjernetemperaturen er 70 °C.

La kalkunrullen få hvile i minst 10 minutter før du skjærer den i skiver.

Tips

Kalkunbryst serveres med søtpoteter og fløtesaus.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen