Indrefilet av høyfjellslam med sellerirot og asparges Lammefileten blir perfekt når den tilberedes sous vide. Den serveres med rødvinssaus, syltede reddiker, asparges og sellerirotpuré.
Arctic Saga Dessert med flere elementer. Først og fremst en panna cotta, som er delt i to og er smaksatt med sjokolade i den ene delen og timian i den andre. Multepuré, lemoncurd og makroner serveres ved siden av.
Sjøkrepssuppe med friterte sjøkrepshaler Sjøkrepssuppen har vært servert på restauranten Statholdergaarden i mer enn 25 år. Mesterkokk Bent Stiansen kaller den sin signatursuppe.
Bacon- og jalapeñosmørbrød med salsa Familien Nordin lager et ostesmørbrød med tre sorter ost, bacon og jalapeño. Smørbrødet serveres med syrlig salsa ved siden av.
Beef Wellington Beef Wellington er en engelsk klassiker. Det krever litt å få den til, men resultatet er verd strevet. I denne oppskriften rulles kjøttet inn i sopp og parmaskinke før det pakkes inn i butterdeig.
Kongekrabberavioli med sitrongressaus Det er tidkrevende å lage sin egen pasta, men har du en pastamaskin, så finn den fram og sett i gang. Fyllet er en symfoni av fisk, skalldyr og urter og sausen er en fest. Dette er mat til store anledninger.
Sjokolademousse Sjokolademousse passer godt som avslutning på et festmåltid. Piff den opp med litt sjokoladecrumble og pynt fint med bringebær så har du en sikker vinner.
Sprøstekt kylling, kålbiff og hvitløkskrem Når man steker kylling med skinnsiden ned til den er nesten ferdig, blir den ekstra saftig og god. Her blir den servert sammen med pannestekt kål.
Fruktpizza Den er flat som en pizza, men deigen er av typen søt kjeks, sausen er laget med kremost og toppingen er frukt. Vel bekomme, her er fruktpizzaen!