Bacon og jalapeñosmørbrød med fersk salsa

Comfort food med rikelig ost, bacon og den sterke smaken av jalapeño.

Foto: Rubicon / NRK

Bacon- og jalapeñosmørbrød med salsa

Familien Nordin lager et ostesmørbrød med tre sorter ost, bacon og jalapeño. Smørbrødet serveres med syrlig salsa ved siden av.

Slik gjør du

Bacon- og jalapeñosmørbrød

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Stek bacon, og finhakk det deretter sammen med koriander og jalapeño etter smak. Bland inn baconfettet fra stekepannen sammen med limeskall og saft, samt ostene og kremosten. Bland alt sammen og smør det mellom to skiver med surdeigsbrød. Stek i smør til gyllen på begge sider. Sett dem deretter i ovnen i cirka fem minutter.

Salsa

Bland sammen finhakket tomat, rødløk, koriander, limesaft og salt. Legg til ønsket mengde jalapeño. Hold salsaen kald.

Server smørbrødene varme med den kalde og friske salsaen på siden.

Tips

Du kan selvfølgelig bytte ut osten med den du liker best eller den du har i kjøleskapet.

Kilde: Familien Nordin i TV-serien «Familiekokkene»/NRK