Sprøstekt kylling med kålbiff

Kylling med stekt kål og hvitløkspuré.

Foto: Rubicon / NRK

Sprøstekt kylling, kålbiff og hvitløkskrem

Når man steker kylling med skinnsiden ned til den er nesten ferdig, blir den ekstra saftig og god. Her blir den servert sammen med pannestekt kål.

Slik gjør du

Sprøstekt kyllinglår

Skjær ut beinet på kyllinglåret. Stek låret i panne med olje på middels varme. Tilsett salt og pepper. Stek til det blir en fin skorpe på skinnet. Kyllingen skal steke nesten helt ferdig på skinnsiden. Snu kyllingen og stek til den er gjennomstekt.

Stekt kål

Del kålhodet i to og stek hver halvdel i masse smør og timian med den «flate» siden ned. Kålen skal behandles som en biff. Her er det altså viktig at man øser det gode smøret over hele kålen for å passe på at den blir stekt. Undersiden av kålen skal se brent ut, det gir en fantastisk smak!

Steketiden vil variere avhengig av størrelsen på kålen, men den er ferdigstekt når man lett kan kutte gjennom den. Tilsett salt og pepper.

Hvitløkskrem

Bak eller stek masse hvitløk til de blir søte. Tilsett deretter oppvarmet fløte og blend det sammen til en puré. Sil av puréen for å få den silkemyk.

Tomatsalat

Hakk tomater, fetaost og basilikum og ha det i en skål. Tilsett salt, pepper og limesaft til ønsket smak.

Kilde: Familien Nordin i TV-serien «Familiekokkene»/NRK