Sjokolademousse

Sjokolademousse med sjokoladecrumble og bær.

Foto: Rubicon/NRK

Sjokolademousse

Sjokolademousse passer godt som avslutning på et festmåltid. Piff den opp med litt sjokoladecrumble og pynt fint med bringebær så har du en sikker vinner.

Slik gjør du

Smelt sjokoladen og smøret i vannbad. Sjokoladen må ikke bli for varm.

Pisk fløten til krem og sett den kaldt.

Stivpisk eggehvitene og tilsett sukker. Den skal være så stiv at du kan snu bollen på hodet.

Pisk eggeplommene lett sammen og vend dem inn i den smeltede sjokoladen. Sjekk at sjokoladeblandingen ikke er for varm.

Vend forsiktig inn de piskede eggehvitene. Bruk en slikkepott. Vend deretter forsiktig inn fløtekremen. Smak til med konjakk (kan sløyfes).

Fordel moussen i porsjonsglass. Bruk gjerne en sprøytepose så får du den fint oppi glassene. Sett kaldt minst et par timer til de skal serveres.

Sjokoladecrumble

Bland sammen alle ingrediensene. Smuldre med hendene eller bruk en kjøkkenmaskin. Legg massen på et bakepapir og stek på 200 grader i cirka 5 minutter.

Avkjøl og fordel oppå moussen når du skal servere. Pynt til slutt med bringebær.

Kilde: Familien Nordin i TV-serien «Familiekokkene»