Ovnsbakt breiflabb med blomkålpuré

Breiflabb med friterte blåskjell, blomkålkrem og fritert sellerirot.

Foto: Rubicon/NRK

Breiflabb med safransaus og blomkålkrem

Denne festmiddagen kan lages til mange. Den stekte breiflabben serveres sammen med en silkemyk blomkålkrem og delikat blåskjellsaus med safran.

Slik gjør du

Blomkålkrem

Kok blomkålen mør i vann. Hell av vannet og la den dampe av. Kjør den i en blender eller med en stavmikser sammen med fløte og smør til en fin puré. Juster mengden fløte i forhold til konsistensen. Salt og pepre.

Blåskjellsaus med safran

Surr sjalottløken i smør på middels varme til den blir blank. Hell over vinen. Kok opp. Tilsett blåskjellene og la dem dampe under lokk til de åpner seg. Sil kraften over i en kjele. Tilsett fløte og safran i kraften. Reduser til cirka halvparten. Tilsett maisenna utrørt i vann og gi det ett oppkok.

Friterte blåskjell

Bland mel, salt og pepper. Varm oljen. Vend blåskjellene i melblandingen slik at det fester seg til blåskjellene. Friter de til de blir sprø. La dem renne av på et kjøkkenpapir.

Stekt breiflabb

Breiflabben skal helstekes. Sett stekeovnen på 170 grader. Salte og pepre. Stek fisken i smør i pannen på høy temperatur til den får en lys brun stekeflate. Flytt den over i stekeovnen. Sett i steketermometer. Stek i ovnen til oppnådd kjernetemperatur på 55 grader. Ta ut og la hvile i minimum 5 minutter før den skjæres opp.

Kilde: Familien Lavoll i TV-serien «Familiekokkene»