Forventningene til amatørkokkene er skrudd opp. Nå er det tre lag igjen i kampen om å bli Norges beste familiekokker. Er det familien Johnsen, Lavoll eller Nordin som best klarer å gjenskape de tre rettene og sikre seg den første billetten til finalen?
Utfordrende
Det skal lages en sjøkrepssuppe til forrett, sellerirotbiff som hovedrett og en indisk dessert med ferskostboller. Det er en ekstremt utfordrende meny. Bent Stiansen lurer på om det er for vanskelig. Men de to andre dommerne er enige om at deltakerne har vist så høyt nivå at de måtte få en skikkelig utfordring.
Bents sjøkrepssuppe
Sjøkrepssuppen var grunnlaget for Bent Stiansens seier i Bocuse d'Or, verdensmesterskapet for kokker, i 1993.
Reneés sellerirotbiff
Reneé Fagerhøi har vokst opp på en biodynamisk gård med enkel vegetarkost, og drømte ofte om biff da hun var liten. Som hovedrett har hun valgt biff av helstekt sellerirot.
Amandas ferskostboller
Da Amanda Bahl var liten pleide faren å lage rooh afza, en drikk med rosesirup, når de skulle kose seg litt ekstra. Smaken av roser minner om barndommen. Ferskostbollene til dessert skal trekke i rosesirup.