Hopp til innhold

Familiekokkene utfordres av dommerne

I femte episode av Familiekokkene er det dommernes egne favorittretter som skal lages. Amanda Bahl, Reneé Fagerhøi og Bent Stiansen har satt sammen en utfordrende treretters meny. Her er oppskriftene.

Dommerne i Familiekokkene 2020

Bent Stiansen, Reneé Fagerhøi og Amanda Bahl er klare til å vise fram sine favorittretter.

Foto: Rubicon / NRK

Forventningene til amatørkokkene er skrudd opp. Nå er det tre lag igjen i kampen om å bli Norges beste familiekokker. Er det familien Johnsen, Lavoll eller Nordin som best klarer å gjenskape de tre rettene og sikre seg den første billetten til finalen?

Utfordrende

Det skal lages en sjøkrepssuppe til forrett, sellerirotbiff som hovedrett og en indisk dessert med ferskostboller. Det er en ekstremt utfordrende meny. Bent Stiansen lurer på om det er for vanskelig. Men de to andre dommerne er enige om at deltakerne har vist så høyt nivå at de måtte få en skikkelig utfordring.

Bents sjøkrepssuppe

Sjøkrepssuppen var grunnlaget for Bent Stiansens seier i Bocuse d'Or, verdensmesterskapet for kokker, i 1993.

Reneés sellerirotbiff

Reneé Fagerhøi har vokst opp på en biodynamisk gård med enkel vegetarkost, og drømte ofte om biff da hun var liten. Som hovedrett har hun valgt biff av helstekt sellerirot.

Amandas ferskostboller

Da Amanda Bahl var liten pleide faren å lage rooh afza, en drikk med rosesirup, når de skulle kose seg litt ekstra. Smaken av roser minner om barndommen. Ferskostbollene til dessert skal trekke i rosesirup.

Dommerne gir de tre gjenværende familiene en skikkelig utfordring. Familiene må lage en tre-retters meny satt sammen av dommernes egne favorittretter.

Dommerne gir de tre gjenværende familiene en skikkelig utfordring. Familiene må lage en tre-retters meny satt sammen av dommernes egne favorittretter.