I forrige episode av Familiekokkene gikk familien Nordin direkte til finalen. Nå står det mellom to lag å vinne den andre finaleplassen. Familiene Johnsen og Lavoll har vist at de mestrer mye, men er de gode på vegetarmat? Oppgaven står beskrevet i familiekokkenes store kokebok.
- Norske grønnsaker er blant verdens beste, og nordmenn blir stadig mer opptatt av å lage vegetarisk mat.
- Fyll bordet med smakfulle retter laget av vegetariske råvarer!
- Vi anbefaler dere å være kreative med krydder, urter og hvilke kjøttfrie proteiner dere bruker.
- NB! Kjøtt, fisk eller skalldyr er ikke tillatt i denne oppgaven, men animalske produkter som egg og melk må dere veldig gjerne bruke.
I tillegg får de en overraskelse når de åpner kjøleskapet. En av rettene må også inneholde tang eller tare.
Grønn vaffel
Lavollfamilien lager burger med kikerter, sopp, nøtter og brokkoli som serveres på en grønn vaffel. Det er her de løser oppgaven med tare. En del av spinaten i vaffelen blir byttet ut med tare.
Pai i porsjoner
Ostepai fylt med parmesan stikkes ut i ringer som serveres med sprøstekt parmesan på toppen. Familien Johnsen lager en lekker forrett til vegetarmåltidet.
Bakt gresskar
Flaskegresskar skåret i skiver trenger lang tid i ovnen for å bli møre. Familien Lavoll topper dem med fetaost, gresskarkjerner og kapers.
Sin carne betyr uten kjøtt
Vegetarvarianten av en kjent rett lages med paprika, tomater, bønner, gulrot og stangselleri. Familien Johnsens vegetariske hovedrett er chili sin carne.