Laster innhold, vennligst vent..
Ertesuppe med pannekaker

I Sverige er ertesuppe og pannekaker en vanlig torsdagsmiddag.

Foto: Adam Liaw i TV-serien Skandinavisk mat (Destination Flavour Scandinavia) / SBS

Ertesuppe med grove pannekaker

Adam Liaw gjør en klassisk rett litt sunnere ved å hoppe over svinekjøttet i ertesuppen og tilsette grovt mel i pannekakerøren. Dessuten er friske bær sunnere enn syltetøy.

Slik gjør du

Denne oppskriften må du begynne på dagen før suppen skal serveres.

Ertesuppe

Ha ertene i en stor gryte med to liter vann. La det koke opp på middels varme, skru ned til lav varme og la det småkoke i en time, til skallene begynner å flyte opp. Bruk en visp til å fjerne dem mens det koker.

Finhakk løken. Skjær selleristang, kål, sopp og gulrot i terninger på en centimeter. Smelt smøret i en stor panne med middels varme. Stek løk, selleri, kål, sopp og gulrot i 6-8 minutter til de er karamellisert. Ha grønnsakblandingen over i gryten med erter sammen med krydderkvast og salt. La det småkoke i to timer, til ertene er kokt. Smak til med salt. Fjern krydderkvasten før servering.

Pannekaker med rug og spelt

Bland sammen mel, sukker og salt i en stor bolle. Visp inn eggene, ett om gangen. Visp inn melken. La røren hvile i ti minutter.

Varm opp litt smør i en stor stekepanne på middels varme. Stek 125 milliliter av røren i to minutter på hver side. Legg den ferdige pannekaken til side, og hold den varm. Fortsett på samme måte med resten av røren.

Servering

Hell suppen i suppeskåler. Dryss melis over pannekakene og server med rømme og friske bær.

Kilde: Adam Liaw i TV-serien Skandinavisk mat (Destination Flavour Scandinavia)/SBS