Vafler på norsk og svensk Når en australier kommer til Skandinavia oppdager han at vafler er en spesialitet. Men vaflene er ikke like i Norge og Sverige. Her er Adam Liaws oppskrifter på norske og svenske vafler. De norske vaflene serveres med brunost, de svenske med multekrem.
Gravlaks med sennepssaus Graving er en tradisjonell og enkel måte å tilberede laksen på, og perfekt når du skal servere mange. Adam Liaw er imponert over den nordnorske laksen.
Krabbe kokt i øl, med majones med brunt smør Krabbefest er en av mine favoritter når det er snakk om skandinaviske mattradisjoner, sier Adam Liaw. Han koker krabben i mørkt øl, og lager majones med brunt smør til.
Agurksalat Klassisk agurksalat som kan serveres til nesten hva som helst, fra kjøttboller til grillet laks. I denne utgaven bruker Adam Liaw en japansk skjæreteknikk, for å gi agurken en interessant form.
Svenske kremboller, semlor Svenskenes boller til feitetirsdag kalles semlor. De har blitt så populære at mange bakerier selger dem året rundt. Det er fyllet med marsipan som gjør dem annerledes enn norske fastelavnsboller.
Ertesuppe med grove pannekaker Adam Liaw gjør en klassisk rett litt sunnere ved å hoppe over svinekjøttet i ertesuppen og tilsette grovt mel i pannekakerøren. Dessuten er friske bær sunnere enn syltetøy.
Glasert villsvin med hasselbackpoteter Adam Liaw forteller at et av hans tidligste matminner er fra tegneseriene om Asterix og Obelix ,der de spiste glasert villsvin. Endelig får han oppfylt drømmen om å servere villsvin på samme måten. Villsvinet serveres med hasselbackpoteter og surkål.
Svenske kjøttboller i fløtesaus Adam Liaw har et par gode tips i oppskriften på svenske kjøttboller. Damp kjøttbollene i stekeovnen før du steker dem på pannen. Bruk smør å steke i. Ha på sausen rett før de skal serveres. Dette blir en perfekt svensk middag med potetmos, syltet agurk og tyttebærsyltetøy.
Laks på vikingvis med flatbrød og skagenrøre Vi har en tendens til å tro at de blodtørstige vikingene bare hadde smak for kjøtt. Men den ekte vikingkosten var overraskende lett og næringsrik. De spiste bær, grønnsaksupper og grøt av bygg. Noe sånt som denne enkle stekte laksen med flatbrød, kan ha vært et måltid en kjempende viking ville likt mellom slagene. Adam Liaw viser oppskriften i TV-serien Skandinavisk mat.
Bygg- og kikertsalat Dette er en middagssalat som kan spises alene eller brukes som tilbehør. Lager du litt ekstra, er den god som lunsj dagen etter.
Kylling med gulrot, ramsløk og bukkehornsfrø Hele kyllingen blir brukt i Tareq Taylors oppskrift med gulrot, ramsløk og knutekål. Det kokes fond av kyllingskroget som blir til nydelig saus.
Rabarbrasmuldrepai med bringebær, ingefær og vanilje Når vi skal feire vår og sommer er rabarbra en selvsagt ingrediens. Lise Finckenhagen lager mørdeig til paibunnen og smuldredeig til lokket. Og mellom de to lagene blander hun rabarbra, bringebær, ingefær og vaniljefrø.
Asparges med skinke og hollandés Asparges og hollandéssaus passer ypperlig sammen. Lise Finckenhagen serverer asparges med saus og noen skiver god spekeskinke.
Jamillas samosa Da NRK spurte leserne om hvilken rett de helst vil spise under id-feiringen, var det samosa som fikk flest stemmer. Her er hobbykokk og Instagramprofil Jamilla El Haddaouis oppskrift.
Helt fantastisk eggerøre – Slik lages eggerøren på kokkeskolen, forteller kokk Gard Haugland. Den inneholder masse fløte, og med riktig framgangsmåten blir den ekstra god og saftig.