Vafler på norsk og svensk Når en australier kommer til Skandinavia oppdager han at vafler er en spesialitet. Men vaflene er ikke like i Norge og Sverige. Her er Adam Liaws oppskrifter på norske og svenske vafler.
Gravlaks med sennepssaus Graving er en tradisjonell og enkel måte å tilberede laksen på, og perfekt når du skal servere mange. Adam Liaw er imponert over den nordnorske laksen.
Krabbe kokt i øl, med majones med brunt smør Krabbefest er en av mine favoritter når det er snakk om skandinaviske mattradisjoner, sier Adam Liaw. Han koker krabben i mørkt øl, og lager majones med brunt smør til.
Agurksalat Klassisk agurksalat som kan serveres til nesten hva som helst, fra kjøttboller til grillet laks. I denne utgaven bruker Adam Liaw en japansk skjæreteknikk, for å gi agurken en interessant form.
Svenske kremboller, semlor Svenskenes boller til feitetirsdag kalles semlor. De har blitt så populære at mange bakerier selger dem året rundt. Det er fyllet med marsipan som gjør dem annerledes enn norske fastelavnsboller.
Ertesuppe med grove pannekaker Adam Liaw gjør en klassisk rett litt sunnere ved å hoppe over svinekjøttet i ertesuppen og tilsette grovt mel i pannekakerøren. Dessuten er friske bær sunnere enn syltetøy.
Glasert villsvin med hasselbackpoteter Adam Liaw forteller at et av hans tidligste matminner er fra tegneseriene om Asterix og Obelix ,der de spiste glasert villsvin. Endelig får han oppfylt drømmen om å servere villsvin på samme måten. Villsvinet serveres med hasselbackpoteter og surkål.
Svenske kjøttboller i fløtesaus Adam Liaw har et par gode tips i oppskriften på svenske kjøttboller. Damp kjøttbollene i stekeovnen før du steker dem på pannen. Bruk smør å steke i. Ha på sausen rett før de skal serveres. Dette blir en perfekt svensk middag med potetmos, syltet agurk og tyttebærsyltetøy.
Laks på vikingvis med flatbrød og skagenrøre Vi har en tendens til å tro at de blodtørstige vikingene bare hadde smak for kjøtt. Men den ekte vikingkosten var overraskende lett og næringsrik. De spiste bær, grønnsaksupper og grøt av bygg. Noe sånt som denne enkle stekte laksen med flatbrød, kan ha vært et måltid en kjempende viking ville likt mellom slagene. Adam Liaw viser oppskriften i TV-serien Skandinavisk mat.
Gi beng i datoen på melken, bruk hver deilige dråpe Vi feirer verdens melkedag med herlige oppskrifter på melk. Å vit at melken kan være holdbar lenge etter datoen på kartongen. Bruk hver dråpe, så lenge melken er god. Det er klokt, økonomisk og smaker helt nydelig. Av Ingvill Bjorland
Palacinke, pannekaker fra Balkan Palacinke er tynne pannekaker som er populære på Balkan. Passer til å fylles med noe godt og serveres som dessert.
Firkløverkake Denne kaken er enkel å lage, og den blir muligens familiens nye favoritt. Her er det mye godt på en gang - en saftig mandelbunn, hjemmelaget vaniljekrem og et tykt lag med firkløverglasur.
Havrebrød Maggi Gausels havrebrød har blitt viden kjent, fordi det er så enkelt å smelle sammen og smaker så godt. Men best av alt er det sunne innholdet i brødet.
Kyllingtomatgryte med poteter En gryte som lager seg selv er perfekt i hverdagen. Alt du trenger å gjøre er å blande alt i gryten og la den stå og putre i en halvtime.
Våre mest populære middagar Kva skal vi ha til middag? Du treng ikkje lure lenger. Dette er dei ni mest populære middagane våre i 2022. Vi unner deg å prøve desse. Dette er verkeleg gode saker. Av Siri Bjelland Berven og Ingvill Bjorland