Cullen skink

Fiskesuppe som både metter og varmer. Den blir ekstra god med mye persille på toppen.

Foto: DR

Cullen skink – skotsk fiskesuppe

Cullen skink er en skotsk spesialitet. Suppen er enkel å lage og smaker vidunderlig. Sett en dampende gryte på bordet en kjølig dag. Det vil gjøre lykke.

Slik gjør du

Finhakk løk. Skyll purren godt, del den i to og skjær i tynne ringer. Ta med litt av det grønne.

Smelt smøret i en mellomstor gryte og ha i løk og purre. Surr dem til de er bløte og gjennomsiktige. De skal ikke bli brune.

Skrell potetene og skjær i terninger. Ha dem i gryten sammen med løken og hell på fiskekraft. Tilsett laurbærbladene og legg på lokk. La det trekke i cirka 15 minutter.

Finn fram en annen gryte og ha i melken, fløten og den røkte hysen. La det koke forsiktig opp og trekke i noen minutter til hysen er kokt. Ta gryten av varmen og la fisken ligge og trekke litt i fløtemelken.

Ha en stor skje med løk, purre og poteter i en mikser sammen med fløtemelken fra fisken. Kjør til en jevn masse og hell tilbake i gryten. Smak suppen til med salt og rikelig med nykvernet pepper. Tilsett persillen og fisken som er delt opp i litt mindre biter.

La suppen småkoke på svak varme i noen minutter.

Dryss på litt ekstra persille og server.

Tips

Røkt hyse er det samme som røkt kolje.

Kilde: Brødrene Price i TV-programmet «Munter mat i Storbritannia»