Laster innhold, vennligst vent..
Croissanter

Sprø, nybakte og hjemmelagde croissanter.

Foto: YLE

Croissanter

Nybakt er best. Men det aller beste er hjemmelagde croissanter, rett fra ovnen. Her er oppskriften på croissanter med to smakstilsetninger, en med sjokolade og en med epler. De er ikke vanskelige å lage, men det tar litt tid.

Slik gjør du

Denne oppskriften gir ca. 30 croissanter.

Elt sammen ingrediensene til deigen, sett den kaldt. La smøret få romtemperatur. Kjevle ut smøret mellom to lag matpapir, la det bli et rektangel, ca. 1 cm tykt. Sett det kaldt.

Kjevle ut deigen til et rektangel. Legg smøret på deigen. Brett inn deigen som en konvolutt, så smøret blir helt pakket inn. Kjevle deigen, pass på at smøret holdes inne i deigen. Brett deigen sammen i tre lag. Pakk deigen i plastfolie. La den hvile i kjøleskapet en halv time.

Legg deigen med bretten fra deg. Kjevle, brett tre ganger, la deigen hvile en halv time. Gjenta kjevling og bretting en gang til. La deigen hvile kaldt.

Bland eplebåter med honning og kanel. Skjær sjokoladen i stenger.

Ta deigen ut av kjøleskapet. Kjevle den til ca. 2 mm tykkelse. Skjær trekanter til klassiske croissanter (rull sammen som horn fra trekantens lange side) eller rektangler. Brett inn sjokoladestenger eller eplebåter i rektanglene. La det heve en time på bakeplaten.

Sett ovnen på 175 °C. Pensle med vispet egg, stek i ti minutter. Ta ut platen, pensle med egg på ny, stek i ti minutter til. Serveres varme.

Tips

Hvetemel spesial (vetemjöl special) har høyt innhold av protein (12 %). Det finnes i hvetemel som er i vanlig salg i butikker i Norge.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE