Video Ingrid Espelid Hovig baker brød

Ingrid Espelid Hovig baker brød. Dette er en redigert utgave fra Fjernsynskjøkkenet i 1972. Se videoen og finn ut hva hjemmebakt brød kostet i 1972.

Brød i langpanne

Denne oppskriften fra Ingrid Espelid Hovig gir fire brød. Hun anbefaler oss å vente over natten med å skjære i brødet. Men mange klarer kanskje ikke å vente så lenge, når kjøkkenet er fylt av den deilige duften av nybakt.

Slik gjør du

Varm vann eller melk til 40 °C. Løs opp gjæren i litt av væsken. Ha all væsken i bakebollen. Tilsett salt.

Sikt i melet. Selv om sikten er for fin til kornene i det sammalte melet skal du likevel sikte det, så du får luft inn i melet. Alt melet skal ikke blandes inn. La litt være igjen til utbakingen.

Deigen heves 40-60 minutter til dobbel størrelse.

Ha mel på bakebordet. Bak ut til fire brød og ha dem i smurt langpanne. Smør mellom brødene med smeltet margarin, så de ikke henger sammen. La brødene heve under klede i 10-15 minutter.

Pensle brødene med lunkent vann. Prikk lett med en gaffel, så ikke skorpene skal sprekke. Stekes i forvarmet ovn, 230 °C, nederst i ovnen i 1 time.

Legg brødene over på rist. Pensle med varmt vann for blankere skorpe. Hvis du bruker potetmeljevning blir brødet enda blankere. La brødet stå til avkjøling over natten før du skjærer i det.

Tips

Fleire oppskrifter frå Ingrid Espelid Hovig

Kilde: Ingrid Espelid Hovig i Fjernsynskjøkkenet 1972