NRK Meny
Blomkålsuppe

Legg litt av den kokte blomkålen til side før du kjører suppen med stavmikseren, så har du litt blomkål å tygge på i suppen.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Blomkålsuppe med fennikel

Arve Serigstad bruker fennikel i blomkålsuppen. For litt ekstra smak drysser han over sprøstekt bacon.

Slik gjør du

Finhakk fennikelen. Stek den blank i litt olje.

Kok opp en liter vann og ha i buljongen.

Del opp blomkålen, ha gjerne med bladene hvis de er grønne og fine. Kok alt i vannet til blomkålen er mør. Kjør alt med stavmikser.

Smak til med sitron, salt og krydder og ha i crème fraîche.

Tips

Flere middagstips fra Arve Serigstad: Slik får du middag fra 8 kr./person

Vil du ha flere tips til god blomkålsuppe? Prøv enkel blomkålsuppe eller Lise Finckenhagens oppskrift på blomkålsuppe med kongekrabbe og kantareller.

Kilde: Arve Serigstad