Lett kokt er blomkål kjempegodt som egen rett med bare litt smør, sitron og havsalt. Ellers er den gull i både salater, moser, supper og som tilbehør. Gratinert, sammen med bacon og ostesaus er det bingo.
Mosen av blomkål er lettere og luftigere enn vanlig potetmos. Helt nydelig til hverdagspølser og ren snadder på den engelske måten.
Mer snadder. Når potetene er bakt graver du ut innmaten og legger i en blanding av løk, blomkål og massevis av ost.
Like godt, men sunnere og lettere, er salaten. Enkel, men genialt sammensatt.
Og så en vegetarrett selv en ihuga kjøttelsker vil nyte. Blomkålbuketter blandet med sriracha, lønnesirup, sitronsaft og stekt i ovnen. Og de serveres med tahinidressing og stekt sopp.
Klassikere er klassikere av en grunn. Denne trenger ikke argumentasjon. Bytt gjerne ut krabben med annen fisk, eller kjør vegetar.
Mange mener at den optimale måten å tilberede blomkålen er å koke den i en centimeter vann med smør på kort tid. Kombinert med kokosmelk og karri er det bare å gi seg over.