Video Andreas Myhrvold lager blomkålsuppe

Andreas Myhrvold koker små blomkålbuketter for seg og heller suppen over. Se hvordan han gjør det i videoen.

Blomkålsuppe

Oppskrift på enkel blomkålsuppe får du fra Gastronomisk Institutt. Sprø gresskarfrø, urter og god olivenolje setter en nydelig spiss på suppa.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Rens blomkålen og kutt den i biter. Spar cirka 100 gram blomkålbuketter til å ha oppi suppa til slutt. Disse koker du møre i lettsalta vann.

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Fres løken i olje i en gryte. Resten av blomkålen has i, og dekkes med fløte/melk. Ha i kyllingkraft. Kok på middels varme til blomkålbitene er møre.

Kjør suppa med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til den er helt glatt. Smak til med salt, cayennepepper, sitronsaft og eventuelt rømme eller crème fraîche.

Ha de forkokte blomkålbitene i suppeskåler, og hell suppa over. Pynt med olivenolje og cayennepepper.

Tips

Andreas Myhrvold lager blomkålsuppe

Andreas Myhrvold rister gresskarfrø i ovnen og strør dem over blomkålsuppa.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Server suppa med gresskarfrø som er ristet helt sprø med olje i ovnen, og noen dråper god olivenolje på toppen. Krutonger og urter blir også både fint – og godt – i denne retten.

Vil du ha flere tips til god blomkålsuppe? Prøv blomkålsuppe med fennikel eller Lise Finckenhagens oppskrift på blomkålsuppe med kongekrabbe og kantareller.

Kilde: Gastronomisk Institutt