Video Andreas Myhrvold lager blomkålsuppe

Andreas Myhrvold koker små blomkålbuketter for seg og heller suppen over. Se hvordan han gjør det i videoen.

Blomkålsuppe

Oppskrift på enkel blomkålsuppe får du fra Gastronomisk Institutt. Sprø gresskarfrø, urter og god olivenolje setter en nydelig spiss på suppa.

Slik gjør du

Rens blomkålen og kutt den i biter. Spar cirka 100 gram blomkålbuketter til å ha oppi suppa til slutt. Disse koker du møre i lettsalta vann.

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Fres løken i olje i en gryte. Resten av blomkålen has i, og dekkes med fløte/melk. Ha i kyllingkraft. Kok på middels varme til blomkålbitene er møre.

Kjør suppa med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til den er helt glatt. Smak til med salt, cayennepepper, sitronsaft og eventuelt rømme eller crème fraîche.

Ha de forkokte blomkålbitene i suppeskåler, og hell suppa over. Pynt med olivenolje og cayennepepper.

Tips

Andreas Myhrvold lager blomkålsuppe

Andreas Myhrvold rister gresskarfrø i ovnen og strør dem over blomkålsuppa.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Server suppa med gresskarfrø som er ristet helt sprø med olje i ovnen, og noen dråper god olivenolje på toppen. Krutonger og urter blir også både fint – og godt – i denne retten.

Vil du ha flere tips til god blomkålsuppe? Prøv blomkålsuppe med fennikel eller Lise Finckenhagens oppskrift på blomkålsuppe med kongekrabbe og kantareller.

Kilde: Gastronomisk Institutt