Slik gjør du
Rens blomkålen og kutt den i biter. Spar cirka 100 gram blomkålbuketter til å ha oppi suppa til slutt. Disse koker du møre i lettsalta vann.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Fres løken i olje i en gryte. Resten av blomkålen has i, og dekkes med fløte/melk. Ha i kyllingkraft. Kok på middels varme til blomkålbitene er møre.
Kjør suppa med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til den er helt glatt. Smak til med salt, cayennepepper, sitronsaft og eventuelt rømme eller crème fraîche.
Ha de forkokte blomkålbitene i suppeskåler, og hell suppa over. Pynt med olivenolje og cayennepepper.
Tips
Server suppa med gresskarfrø som er ristet helt sprø med olje i ovnen, og noen dråper god olivenolje på toppen. Krutonger og urter blir også både fint – og godt – i denne retten.
Vil du ha flere tips til god blomkålsuppe? Prøv blomkålsuppe med fennikel eller Lise Finckenhagens oppskrift på blomkålsuppe med kongekrabbe og kantareller.