Video Andreas Myhrvold lager blomkålsuppe - Foto: Nyhetsspiller /

Andreas Myhrvold koker små blomkålbuketter for seg og heller suppen over. Se hvordan han gjør det i videoen.

Blomkålsuppe

Oppskriften på blomkålsuppe får du fra kokken fra Gastronomisk Institutt.

Slik gjør du

Rens blomkålen og kutt den i biter. Spar ca 100 gram blomkålbuketter til garnityr, disse kokes møre i lettsaltet vann.

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Fres løken i olje i en gryte. Resten av blomkålen has i og dekkes med fløte/melk. Ha i kraften. Kok på middels varme til blomkålbitene er møre.

Kjør suppen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til suppen er helt glatt. Smak til med salt, cayennepepper, sitronsaft og evt rømme eller creme fraiche.

Ha de forvellede blomkålbitene i suppeskåler og hell over suppen. Pynt med olivenolje og cayennepepper.

Tips

Server suppen med gresskarfrø som er ristet helt sprø i olje, i ovnen, og noen dråper god olivenolje på toppen. Samt litt krutonger og små kokte blomkålbuketter.

Kilde: Gastronomisk Institutt