Slik gjør du
Skjær fisken i porsjonsstykker og legg den i saltlake av en liter vann og en halv desiliter salt. La ligge i 15 minutter.
Kutt potetene i tykke skiver og sett dem på kok.
Kutt opp gulrøtter og fennikel, og sett disse på kok i en annen kjele.
Sett fisken i ovnen på 160 °C i omtrent 20 minutter.
Kutt opp vårløken.
Bland crème fraîche, sitron, sennep, salt, sukker og krydder i en bolle.
Når potetene og grønnsakene er kokt, bland inn vårløken og hell sausen over. Legg en porsjon grønnsaker på hver tallerken, og dander fiskestykkene oppå hver sin haug.
Tips
Arve Serigstad lager god, sunn og lekker mat til bare noen kroner per porsjon. Denne fiskeretten koster om lag 50 kroner per porsjon med brosme og bacon, eller 30 kroner med sei. Foto/redigering: Mari Rollag Evensen/Rolf Marnburg
- Flere tips fra Arve Serigstad:
- Oppskrift: Blomkålsuppe
- Oppskrift: Wok med svin
Kilde: Arve Serigstad