Bacalao

Bacalao servert som en av flere små retter til lunsj.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Bacalao som smårett

Bacalao kan være mange forskjellige retter. Det de har til felles er at de er laget av klippfisk. Anne Hjernøe lager den med løk, hvitløk, persille og sitronskall og serverer brød til.

Slik gjør du

Legg klippfisken i bløt i kaldt vann i kjøleskapet i 24-48 timer. Skift vannet jevnlig. Etterpå helles vannet av klippfisken og den skylles godt.

Ha fisken i en gryte, dekk den med rent vann og la den koke på svak varme i ca. 20-25 minutter.

Ha olje i en gryte og stek finhakket vårløk, hvitløk og persille sammen med revet sitronskall i et par minutter. Løken skal ha en glassklar konsistens.

Del fisken i biter og ha den i gryten med løkblandingen. Tilsett en skvett vann og en god skvett Fino. Krydre med svart pepper. Sett lokk på gryten. La fisken småkoke i ca. 15-20 minutter. Ikke rør fisken underveis men rist forsiktig på gryten en gang i mellom.

Klippfisken serveres med godt brød.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR