Bacalao

Bacalao med grillet paprika, løk, tomater og poteter.

Foto: Rubicon / NRK

Bacalao

Bent Stiansen har sterke minner knyttet til denne retten, dermed er det ekstra stas at familien Vaugers bacalao får tommel opp av mesterkokken.

Slik gjør du

Paprikaene grilles og flåes. Tomatpuréen brennes av i olivenolje for avrunding. Løken skjæres på mandolin. Hvitløk og chili hakkes og blancheres i pureoljen. Tilsett paprikaen.

Potetene skjæres på mandolin og kokes i cirka 15-20 minutter.

Del klippfisken i passende stykker.

Fisk, poteter, løk, paprika og hermetiske tomater legges lagvis i olivenolje i kjelen. Trekkes i cirka 1,5 timer. Smak til med tabasco og kajennepepper i slutten av koketiden.

Bacalaoen serveres med fint surdeigsbrød og godt smør.

Kilde: Familien Vauger i TV-serien «Familiekokkene»/NRK