Grillet tørrfisk, kongekrabbe og paprika Torsk og kongekrabbe med paprika, fennikel og løk hører til familien Johnsens høytidsmiddag.
Bacalao Bent Stiansen har sterke minner knyttet til denne retten, dermed er det ekstra stas at familien Vaugers bacalao får tommel opp av mesterkokken.
Gratinert klippfisk Bacalhau com natas er en portugisisk rett med klippfisk, poteter og løk som gratineres med bechamelsaus og brødrasp. Rett og slett en klippfiskgrateng.
Bacalao Det finnes mange forskjellige typer bacalao. Lars Erik Vesterdals oppskrift er den vanlige røde typen med tomater, løk og poteter. Bacalaogryten settes i stekeovnen i to timer etter at den har fått et oppkok.
Bacalao i eldfast form Ordet «bacalao» betyr rett og slett torsk. I Portugal skryt dei av å ha like mange variantar, som det er dagar i året. Her skal du få tips til bacalao laga med klippfisk.
Klippfiskpudding Klippfisk er saltet og tørket fisk, og den egner seg godt til matlaging. Prøv denne tradisjonelle, gamle retten, klippfiskpudding.
Finn din favoritt med klippfisk! Klippfisk eksporteres fra Norge i store mengder. Vi kan bli flinkere til å bruke denne flotte råvaren her hjemme også. Ukas ønskeoppskrift er klippfisk. Her får du forslag med klippfiskinspirasjon fra Portugal, Spania, Frankrike og Norge. Av Siri Bjelland Berven
Fransk bacalao – klippfisk estocaficada I Sør-Frankrike har de sin gryte med klippfisk, løk, poteter og tomater, men der heter den estocaficada – ikke bacalao.
Fasta betyr også mykje god mat Millionar av menneske over heile verda har starta ramadan. Men når sola går ned, då kjem den vedunderlege «fastematen» på bordet. – Festmat for oss alle. Av Ingvill Bjorland
Sukkerkringler Saftige og lubne kringler penslet med smør og dyppet i sukker. Kanskje ikke så rart at dette er barnas favoritt?
Marsipan, marsipan og marsipan Lise Finckenhagen lager tre sorter marsipan. Den helt enkle, den med pekannøtter og den uten sukker og melis.
Turboller i to versjoner: salte og søte Man skal gjøre det enkelt, mener kokk Torill Aardal Sonensen ved Josephines kafé. Hun smeller sammen en focacciadeig og kjøper fyllet ferdig. Da får hun kort tid på kjøkkenet og mest mulig tid ute i sola.
Helstekt laks med rosépepper, løksalat og rotfruktmos – Laks er en av mine favorittråvarer. Den er god, lett å tilberede, og inneholder massevis av gode fettsyrer, spesielt omega 3, sier Sara Begner. Her serverer hun laksen stekt i ildfast form og med masse løk ved siden av.
Pinnebrød Pinnebrød er en enkel måte å lage mat på tur. Barna kan være med å finne pinner, de kan være med å surre deigen og de kan holde pinnen over bålet eller grillen.