Hopp til innhold

Åtte bra brød du lett lager selv

Hjemmet fylt av lun bakelukt. Forventninger hos små og store om nybakt. Kjøp inn mel, krydder og gjær – og del gledene.

Saftige speltbrød er for mange sunnere. De inneholder flere viktige mineraler og vitaminer som gir bedre fordøyelse.

Saftig spelt med nøttaktig smak. Vel bekomme.

Foto: Rolf-Anders Vollan / Det glade kjøkken

Hjemmebakt er enkel glede. Bare duften lager ny stemning i hjemmet. Rundstykker, nan, turbrød eller scones. Velg og vrak. En av våre favoritter er brytebrød med krydderblanding og frøtopping – perfekt til supper, salat eller gryteretter.

Kokte grønnsaker fra gårsdagens middag, det er bare å bruke i brødet. Gammel gulrot, pastinakk, jordskokk og poteter lager nesten utrolig saftig brød.

Til frokost, matpakke og tur lager du polarbrød. Myke og luftige polarbrød med havre. Best nystekte og herlig å ha i fryseren.

Brød kan også være en del av opplevelsen på tur. Her er to brød som er gode på grillen eller bålet.

Indias svar på hvitløkbrødet er kanskje det beste, og passer kjempegodt til både asiatiske og norske retter.

Mange foretrekker speltbrød fordi det er sunnere. Spelt inneholder flere viktige mineraler og vitaminer som gir bedre fordøyelse. Ikke trenger du å elte noe særlig heller.

Og focaccia til fest. Du trenger ikke pynte som her, brødet er like godt uten dekor. I tillegg til krydderne her kan du også ha i soltørket tomat eller oliven. Kjempegodt.