Slik gjør du
Bland salt og halvparten av hvetemelet i en bolle. Ha vann og honning/sukker i en kjele og varm opp til det er fingervarmt. Fjern kjelen fra varmen og rør inn gjæren. La det stå et par minutter før du tilsetter væsken i melet. Bland sammen med en sleiv. Tilsett så resten av hvetemelet. Deigen skal få konsistens som en tykk havregrøt. Tilsett litt mer hvetemel om nødvendig. Dekk bollen med plastfolie og la den heve i cirka 50 minutter, til den har doblet seg i størrelse.
Når deigen er ferdig hevet hvelver du den over i en bakepapirkledd langpanne, cirka 30*40 cm. Fordel deigen jevnt utover formen. Dekk med plastfolie og la etterheve i 30 minutter.
Mens brødet hever varmer du opp stekeovnen til 200 grader over/undervarme. Kutt opp grønnsakene du ønsker å dekorere med. Når brødet er ferdig etterhevet fordeler du olivenolje over deigen og stikker forsiktig små hull i deigen med fingrene. Strø over maldonsalt og litt rosmarin. Dekorer så focacciaen ved å legge grønnsakene i et fint mønster.
Stek brødet på i cirka 25 minutter til skorpen har blitt gyllen. La brødet avkjøle seg litt før du spiser det.