Laster innhold, vennligst vent..
Troika

Nydelig hjemmelaget konfekt.

Foto: Marit Hegle

Troika

Hjemmelaget troika er minst like god som den du kjøper på butikken. Den er veldig enkel å lage og krever ingen steking eller baking.

Slik gjør du

Kle innsiden av en liten langpanne (cirka 20x30 cm) med plastfolie.

Lag gelé etter anvisning på pakken, men benytt kun 3 dl vann. Kjevle marsipanen til et jevnt lag som er like stort som langpannen, og legg marsipanen i bunnen av formen.

Smelt nougaten på svak varme i mikrobølgeovn eller over et vannbad. Spre den utover marsipanen. Forsøk å få nougatens overflate så jevn som mulig. Sett formen i kjøleskapet. Når du ser at geleen så vidt begynner å tykne, heller du geleen over nougaten og setter formen tilbake i kjøleskapet i minst 4 timer.

Løft hele troikaen forsiktig ut fra formen. Det er enklest hvis du løfter ved hjelp av plastfolien. Legg kaken over på en fjøl og skjær opp passe store biter med en skarp kniv.

Smelt sjokoladeovertrekket, eller sjokoladen med delfiafett, i mikrobølgeovn eller over et vannbad. Sjokoladen skal være helt smeltet og flytende, men den må ikke være for varm. Da vil geleen smelte! Dypp en og en bit i sjokoladen, la den renne litt fra seg, og sett den på en rist slik at den får stivne.

Sjokoladebitene oppbevares i en tett boks i kjøleskapet frem til de skal spises. De holder seg fint i minst 14 dager.

Tips

Sjokoladeovertrekk / non-temp er ikke ekte sjokolade, men det er veldig enkelt å bruke for å få et glatt, jevnt og sprøtt overtrekk. Hvis du ikke får tak i slik 'sjokolade', kan du benytte vanlig mørk kokesjokolade sammen med delfiafett.

Kilde: Marit Hegle