Åpen lasagne med aubergine og ugresspesto

Den fargerike pastaretten er herlig til lunsj eller middag.

Foto: SVT

Åpen lasagne med aubergine og ugresspesto

I «Hygge i hagen» lager kokken sine egne lasagneplater til denne smaksrike pastaretten med aubergine.

Slik gjør du

Denne lasagnen serveres «åpen». Med det mener kokken at den ikke legges i en form lagvis og gratineres, men at man setter ingrediensene sammen rett på tallerkenen.

Tomatsaus

Hakk hvitløk og chili grovt. Varm opp olivenoljen i en gryte og stek til hvitløken er lett brunet.

Hakk løk, gulrot og stangselleri og ha det opp i gryta. Stek alt sammen i et par minutter. Tilsett hvitvinen og deretter resten av ingrediensene i tomatsausen. La det hele koke sakte med lokket på snei i omtrent en time. Krydre med salt og pepper.

Pastadeig

Bland alle ingrediensene sammen og elt det hele til en glatt deig. La deigen hvile i et håndkle i ca. 20 minutter.

Kjevle deigen ut til tykkelse nr. 5 på en pastamaskin og skjær den deretter i omtrent 15 cm lange plater.

Aubergine med ugresspesto

Skjær auberginen på langs i skiver. Salt mellom hver skive og legg så aubergine-skivene inntil hverandre igjen. La dem ligge og trekke i salt i ca. 20 minutter, og press deretter ut så mye væske som mulig.

Pesto: Ha skvallerkål, løkurt, rucola, olivenolje og solsikkefrø i et litermål og bland den til en glatt krem med en stavmikser. Salt og pepper etter smak.

Etter å ha klemt ut vannet av auberginene, stek skivene på begge sider i rikelig med olivenolje. Legg skivene på en tallerken og fordel pestoen utover dem.

Tomatsalat

Del tomatene i to og skjær vårløken i fine strimler.

Bland det hele sammen i en bolle med olivenolje, salt og pepper.

Riv mozzarellaen i biter og bland den inn i salaten.

Servering

Kok pastaplatene i saltet vann og monter lasagnen direkte på tallerkenen. Legg den kokte pastaen lagvis med tomatsaus, aubergine med pesto, tomatsalat og avslutt med revet fersk parmesan. Server umiddelbart.

Tips

La gjerne sausen koke lenge om du har tid. Kokken Tareq sier den gjerne kan stå flere timer.

Vil du ikke bruke hvitvin i sausen kan du fint bruke litt sitron eller annen syrlig væske. Smak til.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT