Ananasskum

– Det blir som is. Kremet, kaldt og godt, sier Sverre Sætre om ananasskummet.

Foto: Trude Janet Maarud / NRK

Ananasskum

Denne desserten er enkel å lage og er en kald forfriskning på en varm sommerdag. Prøv Sverre Sætres ananasskum.

Slik gjør du

Skrell ananasen, del den i to og skjær ut kjernen. Del ananaskjøttet i grove biter. Sett ananasbitene i fryseren, og la dem bli gjennomfryst. Det tar ca. 3 timer.

Ha fryst ananas og melis i en matprosessor, og kjør det på full hastighet så lenge at det får en tyktflytende kremkonsistens.

Skal ananasdesserten ikke brukes med en gang, kan du sette den i fryseren på ny og hakke den opp i matprosessor før servering.

Fyll desserten i skåler, og server den med for eksempel litt bær.

Tips

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Sverre Sætre i Sommeråpent 2010