Airsju

Airsju kan lages til mange uten at det blir for dyrt. Med alt i en gryte er det enkelt å lage også.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Airsju - gryte med svinekjøtt og grønnsaker

Airsju er en middagsrett fra Sønderjylland med kål og svinekjøtt. Denne oppskriften er lett å lage, siden alle ingrediensene skal i samme gryte. Navnet er i slekt med irish stew.

Slik gjør du

Skinkekjøtt og bacon skjæres i passende biter, og brunes lett i smør i en gryte. Potetene og gulrøttene skjæres i ikke alt for tynne skiver. Løken hakkes. Kålen snittes relativt fint.

Ha kål, løg og gulrøtter i gryten sammen med pepperkorn og laurbærblader. Tilsett lys kraft. Sett ned varmen og la retten småkoke under lokk i 30 minutter.

Ha i de skrelte potetene og bland godt inn i retten. Legg på lokket igjen og la retten småkoke en halv time til, til potetene er helt kokt. Smak til med salt og pepper og server.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR