Slik gjør du
Kjør mandler og melis i en hurtighakker til det er helt fint.
Pisk marengs av sukker og eggehviter og tilsett eventuelt farge.
Bruk en slikkepott og vend mandler og melis inn i marengsen. Prøv å unngå å røre inn for mye luft når du gjør dette.
Ha massen i en sprøytepose. Sprøyt ut små rundinger på et brett med bakepapir. Du kan eventuelt her bruke silikonmatter som har ringer på seg. Det gjør det enklere å sprøyte alle like store.
La makronene stå til tørking i 20-30 minutter før steking slik at de får en tørr hinne ytterst.
Stekes på 150 grader i 10-12 minutter.
Salt karamell
Smelt sukker i en kjele på middels varme. Ikke rør.
Når sukkeret har blitt til karamell tar du kjelen av platen, og tilsetter smør. Sett kjelen tilbake på platen, og rør om til smøret har smeltet.
Varm opp fløten til lunket, og tilsett den litt etter litt. Når all fløten er tilsatt rører du godt, og lar den småkoke i 3-4 minutter.
Smak til med salt.
Avkjøles i kjøleskap.
Ha karamellen i sprøytepose og sprøyt på en makron og legg en makron over.
Marlene Lie laget salt karamell til makronene i «Bakemesterskapet».
Pasjonsfruktcurd
Del pasjonsfruktene i to og ta ut kjøttet. Fruktkjøttet kan kjøres i et par raske 5 sek pulser i mikrobølgeovn for å løsne det fra steinene. Mos kjøttet gjennom en sil og få med mest mulig fruktjuice og -kjøtt.
Pisk usalta smør i ca. 30 sekunder, tilsett sukker og salt. Tilsett en og en eggeplomme. Bland inn pasjonsfrukt. Blandingen kan se skilt ut, men vil samle seg.
Ha blandingen over i en liten kjele og varm opp under omrøring. Varm i 5-10 minutter, til den begynner å tykne.
Ha curden over i en bolle og avkjøl.
Martin Haub laget pasjonsfruktcurd til makronene i «Bakemesterskapet».
Hvit sjokoladeganasj
Varm opp fløten til rett under kokepunktet. Hell fløten over sjokoladen og la det ligge noen minutter.
Rør i sjokoladen til alt er kombinert og legg i kjøleskapet til den har tyknet.
Visp opp ganasjen til fluffy konsistens.
Anniken Bævre laget makroner med hvit sjokoladeganasj i «Bakemesterskapet».