To scones med spekeskinke, brie og jordbær på et etasjefat.

Marlene Lie laget scones med brie, spekeskinke, jordbær og salat til afternoon tea i «Bakemesterskapet».

Foto: Bakemesterskapet / NRK

Scones

Scones er fast inventar når det serveres «Afternoon tea». I «Bakemesterskapet» ble det laget en variant med brie og spekeskinke og en annen med ripssyltetøy og mascarponekrem.

Slik gjør du

Scones

Bland sammen sukker, smør, sitronsaft og skall.

Gni/bland smørblandingen inn i blandingen av mel og bakepulver til det ikke er smørklumper igjen.

Tilsett melken og rør deigen godt sammen.

Del deigen opp til ønsket størrelse på sconesen.

Pensle de med melk og stek på 200 grader til de er gylne og gjennomstekt.

Servering

Velg selv hva du vil ha på sconesene. En salt variant med ost og spekeskinke eller en søtere med ripssyltetøy og mascarponekrem.
Eller bruk det som passer deg.

Kilde: Fra TV-serien «Bakemesterskapet»