Panna cotta med pasjonsfruktcurd og bær på toppen. To glass står på etasjefat sammen med et glass bringebærsyltetøy.

Fløyelsmyk fløtedessert med frisk pasjonsfruktcurd og bær på toppen.

Foto: Bakemesterskapet / NRK

Panna cotta med pasjons­fruktcurd

Desserter i porsjonsglass er både praktiske og dekorative. Fløte og vanilje toppet med sauser, frukt og bær etter sesong og hva du har tilgjengelig.

Slik gjør du

Panna cotta

Bløtlegg gelatin i kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele.

Del vaniljestangen i 2 og skrap ut frøene. Ha både frø og stang opp i kjelen.

Kok opp blandingen. Ha så i bløtlagt gelatin og rør den godt ut.

Hell blandingen gjennom en sil.

Avkjøl litt før den helles i glass. Settes i kjøleskap for å stivne.

Pasjonsfruktcurd

Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.

Ha pasjonsfruktjuice, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men den skal ikke koke. Ta kjelen av platen og visp inn smør. Avkjøles helt.

Tips

Se deltakerne lage panna cotta i 14. episode av Bakemesterskapet.

Kilde: Fra TV-serien «Bakemesterskapet»