Ovnsbakte rødbeter med chevre

Bakte rødbeter og chevre. Gode smaker sammen.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Ovnsbakte rødbeter

Bakte rødbeter passer godt som følge til både kjøtt, fisk og posteier. Varme eller kalde. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Skrell rødbetene og del dem i fire kløfter. Skrell og skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver. Bland rødbeter, sjalottløk, hvitløk og fennikel i en ildfast form. Drypp over eddik og olivenolje og krydre med salt og pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak det hele i ovn ved 200 °C i ca. 40 minutter eller til rødbetene er helt møre.

Tips

  • Bruk helst rødbeter på størrelse med (store) golfballer hvis du får tak i det.
  • Du kan også lage en puré av de bakte rødbetene ved å kjøre dem til en jevn mos i en hurtigmikser, nydelig til vilt.
  • Blander du avkjølte rødbeter med litt rømme får du en deilig rødbetsalat til for eksempel stekt ørret eller makrell.

Kilde: Lise Finckenhagen