Krabbesalat med grillet kål og blomkarsepuré

Krabbesalat legges inn mellom bladene i den grillede kålen. Blomkarsepureen legges ved siden av, og det hele toppes med sprøstekte brødkrutonger, blomkarseblader og -blomster.

Foto: Atle Bore / NRK

Krabbe­salat med grillet kål og blomkarse­puré

Krabbe kan være mer enn pålegg på en loffskive. Kål kan du grille i båter. Blomkarse er mer enn et vakkert utseende. Christopher Haatuft laget krabbesalat med grillet kål, blomkarsepuré og krutonger i Sommeråpent.

Slik gjør du

Krabbesalat

Bland sammen krabbekjøtt, sjalottløk, persille og gressløk. Smak til med sitronsaft. Sett krabbesalaten kaldt til den skal brukes.

Blomkarsepuré

Skjær potetene i tynne skiver. Kok opp vann og fløte med potetene til de er møre. Ha dem i en blender sammen med pepperoten, blomkarsen og spinaten. Kjør det til en glatt puré. Ha alt i en skål som er satt i en større skål med is. Rør rundt til det blir kaldt. Det blir mer blomkarsepuré enn du trenger til denne oppskriften.

Grillet kål

Kutt kålen i båter og skjær ut kjernen, men la det likevel være igjen så mye at bladene henger sammen. Ha på litt olje og legg båtene på grillen. Grill kålen til den er litt svidd og gjennomvarm. Om den fremdeles er litt krønsji, kan du legge båtene oppå hverandre, så de ligger og damper ferdig.

Krutonger

Stek brødet i olje til det får farge. Hiv i litt hvitløk og timian. Ha så i generøse mengder smør. (2 spiseskjeer smør til 1 desiliter brødterninger.) Når terningene har fått fin farge, siler du av og legger det på kjøkkenpapir, så det trekker ut overflødig fett.

Kilde: Christopher Haatuft i Sommeråpent 2016