Pulled pork taco

Fredagstacoen med pulled pork – svinekjøtt – kan du servere i tacoskjell, tortilla eller med nachos. Eller i salatblad, som på bildet.

Foto: Solvår Flatås / NRK

Pulled pork taco

Alternativ taco i salatblad med svinenakke, mangosalsa og avokadokrem.

Slik gjør du

Pulled pork taco

Krydre kjøttet med det tørre krydderet. Varm smøret til det er nøttebrunt. Grønnsakene, bortsett fra tomat, stekes møre før du bruner kjøttet.

Dekk med vann (og litt rødvin hvis du har) slik at det nesten dekker kjøttet. Kok på høy varme i minst 45 minutter. Når halve koketida er unnagjort, har du i noen tomatbåter. Dette er med på å tilføre både sødme og farge til retten.

Kjøttet skal være så mørt at det kan rives fra hverandre. Hvis du har god tid, kan det koke en hel dag, men 45 minutter på høy intensitet skal være tilstrekkelig.

Mangosalsa

Kutt mangoen i terninger, og finhakk koriander og chili. Vend dette sammen, og tilsett limesaft.

Avokadokrem (guacamole)

Mos avokadoen til puré med en stavmikser. Bland inn limesaft, og smak til med salt og pepper.

Godt hvetebrød

Bland mel og vann, og elt i cirka 20 minutter. Ha i salt og gjær, og elt enda en runde (temperaturen på deigen skal nærme seg 30 grader). Ha deigen i en bolle, og la den heve i mellom seks og sju timer. Annenhver time skal deigen brettes sammen. Sett så deigen til kjøling over natta.

En time før brødet skal steikes, legger du deigen i romtemperatur.

Tips

Server tacoen i salatblader, med hjemmebakt brød ved siden av, eller som du pleier – i skjell, lefser eller med chips.

Kilde: Christer Oksvold / Quality Hotel Grand, Steinkjer