Tom Erik Sørensen og Lars Erik Vesterdal ved restaurant Nordøst i Trondheim.
Foto: Tom Erik Sørensen / NRKVi tok pulsen på middagsmeny og helgemat direkte fra Quality Hotel Grand i Steinkjer og restaurant Nordøst i Trondheim fredag ettermiddag.
Reporter Solvår Flatås og kokk og soussjef Christer Oksvold på Grand hotell laget pulledpork taco med mangosalsa, avokadokrem og godt brød. (se oppskrift under)
Reporter Tom Erik Sørensen var samtidig på restaurant Nordøst i Trondheim. Han hadde med seg kokk og daglig leder ved restauranten Lars Erik Vesterdal som blant annet laget en spennende bløtkakedessert.
Hva er din favoritt helgemiddag og dessert! Tips oss gjerne i kommentarfeltet under.
**************************
Lars Erik Vesterdal ved restaurant Nordøst i Trondheim disket opp med en alternativ bløtkake.
Foto: Tom Erik Sørensen / NRKBløtkake i glass
Dette trenger du:
Til vaniljekrem
4 dl melk
1 dl fløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
40 gr maizena
150 gr sukker
1 kurv bringebær
1 kurv blåbær
1 kurv jordbær
100 gr sukker
2 stk sitrongress
3 dl vann
1 vaniljestang
1 sitron
2 dl kremfløte
Et lite sukkerbrød
Slik gjør du:
Kok opp melk, fløte og vaniljestang. Bland eggeplommer, sukker og maizena. Sil den kokende melk og -fløteblandingen over i eggemassen under kraftig pisking. Slå smeten tilbake i kjelen og varm opp dette under konstant røring. Når den begynner å koke ta den av platen og over i en ny bolle. Sett kremen til avkjøling. Pisk opp fløten til krem og vend dette inn i den kalde kremen. Kok opp sukker, vanilje og sitrongress. La dette koke i 15 minutter. Kutt opp bærene og ha de i en bolle. Vend dette inn i litt av sukkerlaken. Kutt opp sukkerbrød og legg de i bunnen av et glass, dynk med sukkerlake. Legg så marinerte bær og vaniljekrem lagvis i glass.
Oppskriften rekker til 6-8 glass, kommer litt ann på størrelsen
Kun fantasien setter grenser for en god dessert!
Foto: Tom Erik SørensenKokoskrem med mango
Dette trenger du:
Til kokoskrem
4 dl melk
1 dl fløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
40 gr maizena
150 gr sukker
100 gr kokosmasse
2 dl kremfløte
2 stk mango
100 gr sukker
1,5 dl vann
1 stk pasjonsfrukt
100 gr tørket banan
50 gr nøtter
Kok opp melk, fløte og vaniljestang. Bland eggeplommer, sukker og maizena. Sil den kokende melk og -fløteblandingen over i eggemassen under kraftig pisking. Slå smeten tilbake i kjelen og varm opp dette under konstant røring. Når den begynner å koke ta den av platen og over i en ny bolle. Sett kremen til avkjøling. Pisk opp fløten til krem og vend dette inn i den kalde kremen.
Kutt en mango i grove biter og kok den sammen med sukker og 1,5 dl vann til den er mør. Kjør dette opp med en stavmikser, eller i en kjøkkenmaskin. Kutt den andre mangoen i fine terninger og bland dette inn i mangosmeten. Tilsett saft og frø av pasjonsfrukten. Legg dette lagvis i en uthulet kokos eller i noe lignende. Topp det hele med sprø banan og nøtter.
Anrett dette gjerne på en kreativ måte.
Godt hvetebrød
2 kilo mel
40 gram salt
5 gram gjær
1,6 liter vann
Bland mel og vann og elt i ca 20 min. Ha i salt og gjær og elt til temperaturen på deigen nærmer seg 30 grader. Ha deigen i en bolle og la den heve 6-7 timer. Hver andre time skal deigen brettes sammen. Set den til kjøling over natten. Tas ut og legges i romtemperatur en time før du skal steke brødet.
Pulledpork taco
Svinenakke
Hvitløk
Chili
Tomat
Smør
Spisskumin
Salt og pepper
Varm smøret til det er nøttebrunt. Tilsett grønnsaker og kjøtt. Tilsett vann slik at det nesten dekker kjøttet. Kok på høy varme til kjøttet er så mørt at det kan rives fra hverandre.
Mango salsa
Mango
Limesaft
Koriander
Chili
Kutt mangoen i terninger, finhakk koriander og chili. Vend dette sammen og tilsett limesaft.
Avokadokrem/guacamole
Avokado
Limesaft
Salt og pepper
Mos avokadoen til pure med en stavmikser. Blan i limesaft og smak til med salt og pepper.
Kun fantasien setter grenser for en god dessert!
Foto: Tom Erik Sørensen