Revet kylling à la «pulled chicken»

Revet kylling med bbq-saus og coleslaw.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

«Pulled chicken»

Kjøtt som har ligget lenge i marinering og så i timevis på grillen blir bare helt nydelig mørt. Lise Finckenhagen gir deg oppskrift på egen kryddermiks. Hun legger kyllinglårene i eplemost den siste timen på grillen.

Slik gjør du

Bland sammen alle ingrediensene til kryddermiksen. Klapp kyllinglårene tørre med kjøkkenpapir og gni dem godt inn med krydder. La lårene marinere i et par timer eller mer, gjerne natten over.

Kryddermiks som er til overs kan oppbevares på et tett glass eller lignende til en senere anledning. Den passer godt til svinekjøtt og oksekjøtt også.

Grill lårene over direkte varme, 2-3 minutter på hver side, til de har fått fin stekeskorpe. Flytt lårene over til indirekte varme, ca. 110-120 grader. For ekstra god røyksmak bør du bruke røykflis, selv om det også blir god smak med kun kull. Grill lårene i cirka 1 time.

Løft kyllinglårene over i en (eventuelt to) aluminiumsformer og tilsett 2 dl eplemost og 2 dl bbq-saus. Grill videre ved ca. 110 grader i cirka 2 timer.

Riv kjøttet av beinet med to gafler. Bland kyllingkjøttet med litt varm bbq-saus og server det i brød med coleslaw og litt mer saus.

Tips

NRK Mat har flere oppskrifter på coleslaw.

  • Oppskrift: Coleslaw med majones og yoghurt fra brødrene Price
  • Oppskrift: Coleslaw med majones fra Jan Vardøen
  • Oppskrift: Coleslaw med majones fra Inge Johnsen
  • Oppskrift: Coleslaw med matyoghurt fra Sara Begner

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen på NRK P1+