Slik gjør du
Oppskriften passer til en langpanne på cirka 25 x 35 centimeter. Kle formen med bakepapir. Varm ovnen til 180 grader.
Rør egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Bland det avkjølte smøret inn i eggedosisen. Bland det tørre inn i eggedosisen vekselvis med rømme. Rør til røren blir jevn og fin.
Hell røren over i formen, og stek kaken midt i ovnen i cirka 30-35 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt (litt myk i midten er bare godt). La kaken få avkjøle seg mens du lager glasuren.
Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Tilsett fløte og melis, og la det få et skikkelig oppkok under omrøring. Trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen i biter. Glasuren skal bli blank og elastisk.
Bruk en kakepinne og stikk flere små «hull» i kaken (slik at glasuren trekker ekstra godt inn). Bre over glasuren. Dryss over eventuell pynt og server kaken med det samme, eller oppbevar den kjølig frem til servering.
Tips
Tilsett en spiseskje espressopulver sammen med det tørre i kakerøren for ekstra smak.
Doble mengden glasur for ekstra glede.
Flere kaker med sjokolade fra Lise Finckenhagen:
- Oppskrift: Heftig sjokoladekake (glutenfri)
- Oppskrift: Konfektkake
- Oppskrift: Brownies med kremost