Grønnkålsalat med fetaost og laks

Grønnkålsalat med fetaost og laks.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Grønnkålsalat med fetaost og laks

Supergrønnsaken grønnkål er i vinden. Den er ikke ny, men er så sunn at den slår det meste av grønnsaker. Den bør varmebehandles. Mats Paulsen bruker kort tid i pannen, 10-15 sekunder. Laksen er mer som tilbehør i denne oppskriften.

Slik gjør du

Stek laksen i smør med et par hvitløkfedd til den får en fin farge og har en rosa kjerne.

Varm opp en høy panne og stek aspargesbønner og grønnkål i sesamolje til kålen har skiftet farge til en dyp grønn farge. Tilsett eddik, lime, salt og pepper.

Legg salaten på et stort fat og smuldre over fetaost. Legg laksen på toppen og dryss over litt olivenolje.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj, NRK P1