Paccheri med fire oster

Dette er den tradisjonelle måten å lage «mac'n cheese» på, ifølge Gino D'Acampo.

Foto: FRA TV-SERIEN «GINOS ITALIENSKE FRISTELSER» / ITV

Paccheri med fire oster

Hver region i Italia har en pastaform som definerer den. Dette er «paccheri» originalt fra Campania, med en sylinderform der sausen kommer godt til.

Slik gjør du

Kok opp en stor gryte med saltet vann. Ha i pastaen når vannet koker godt. Kok pastaen ett minutt mindre en det som står på pakken.

Mens pastaen er på kok tilbereder du osten, ved å kutte den opp i grove biter. På scamorzaen fjerner du den harde ytre skorpa. Ha gorgonzola-, scamorza- og taleggio-osten i ei kald panne, med en dæsj olivenolje, en slump helmelk, halvparten av den finhakkede gressløken og paprikapulveret.

Sett panna på svak varme, Gino anbefaler medium til lav varme. Rør sammen ostene når de smelter. Ikke kok osten, noen få bobler går fint, men det viktigste du gjør er å sikre at osten er helt smeltet og rørt sammen med oljen og melka. Krydre til med litt pepper og skru av varmen.

Når pastaen er ferdig kokt har du den over i stekepannen sammen med ostesausen. Sørg for at litt av kokevannet blir med oppi panna.

Sørg for at pastaen blandes inn i sausen, uten at du ødelegger den. Rasp den siste osten over, som heter pecorino.

Fordel retten på to tallerkener og strø over resten av vårløken før du serverer.

Tips

La osten smelte sakte, hvis du brenner den er retten ødelagt.

Hvis du ikke får tak i alle ostene i oppskriften, kan du prøve deg fram med andre typer.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»