Lykken er en smartere kvinne

Forskerne har endelig funnet formelen for ekteskapelig lykke.

Brudepar

Lykkelig alle sine dager? Da bør kvinnen være både yngre og smartere enn sin mann, ifølge forskerne.

Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

Det er ikke akkurat det enkleste å finne ut av på egen hånd, hvem man skal dele hver eneste påske-, vinter-, jul- og sommerferie med - og hverdagen attpåtil.

Men nå har forskere ved Geneva School of Business sett nærmere på målbare og konkrete elementer som kan øke sjansen for å lykkes i et heterofilt ekteskap, skriver Daily Mail .

Formelen er grei:

  • Kvinnen bør være 5 år yngre enn mannen.
  • Paret bør ha samme kulturelle bakgrunn.
  • Kvinnen bør være smartere enn sin mann.
  • Det bør være første ekteskap for begge parter.

Øker lykkesjansen

Ifølge studien er det ikke bare et ørlite overtak kvinnen bør ha på sin mann. Størst sjanse for lykke har man hvis kona er 27 prosent smartere enn mannen, og hvis hun har en universitetsgrad mens han ikke har det.

Kombinerer man dette med de andre punktene, skal sjansen for å unngå skilsmisse være merkbart redusert.

- Hvis folk følger disse retningslinjene når de velger partner, kan de øke sjansene for et langt og lykkelig ekteskap med opptil 20 prosent, sier mannen som har ledet studien Nguyen Vi Cao.

Lykketopp etter tre år

I en annen ekteskapsundersøkelse som nettopp er offentliggjort, kommer det fram at man er på sitt lykkeligste 2 år, 11 måneder og 8 dager etter bryllupet.

4000 gifte svarte på spørsmålene.

På dette tidspunktet har man typisk et aktivt og rikt sexliv, oppussing av felles leilighet er unnagjort og man har fortsatt tid til hverandre.

På dette tidspunktet bruker paret mest kvalitetstid sammen om kveldene, og er oftere på «tilbudssiden» ved å tilby seg å lage mat eller vaske opp.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.