Verdens mest romantiske sted å fri

Hvor er det mest romantisk å stille det vanskeligste spørsmålet i verden?

Frieri i Venezia
Foto: Colourbox, montasje: NRK

Når du skal stille det kanskje vanskeligste spørsmålet en person kan bli utsatt for, er det viktig at alt ligger til rette for seansen.

Ingenting må få lov til å forstyrre opplevelsen som sannsynligvis vil bli husket og gjenfortalt til nærmest evig tid.

Sannsynligheten for at ordet romantisk vil dukke opp i en slik gjenfortelling er overhengende, og har man som spørsmålsstiller et ønske om et positivt svar, kan det være viktig at det gjøres på riktig sted.

Travel and Leisure har kåret verdens mest romantiske steder å fri til kjæresten sin:

Raymond Domenech fridde på direkten.

Romantisk? Trener for det franske fotballlandslaget fintet ut kritiske spørsmål med et frieri etter at de hadde tapt for Italia.

Foto: VALERY HACHE / AFP

Også Tripadvisor har kåret de mest romantiske stedene, og der finner vi også Venezia og Paris, i tillegg til Roma.

Se også:

Fridd til på stua

Kristin Valle, forfatter og journalist

Kristin Valla ble fridd til på stua, men slår et slag for Helgelandskysten som romantisk sted for frierier.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Det viktigste er at stedet har en plass i historien til deg og din utkårede, et sted dere har vært før eller opplevd noe spesielt, sier journalist og forfatter Kristin Valla.

Hun har skrevet boken «Verdens fineste - 55 romantiske reisemål» som tar for seg mange av stedene på lista .

Kulturelle preferanser hos den personen du skal fri til er også viktig, mener hun.

– Liker han eller hun Jack Kerouac, er jo Big Sur et bra alternativ, mens er man glad i italiensk mat og litteratur er kanskje Venezia mer riktig, sier hun.

Selv ble hun fridd til hjemme i stua.

– Det var etter vår årlige middag på restauranten der vi hadde vår første date.

Hvis hun skulle velge et romanstisk sted å bli fridd til, ville hun kanskje valgt en romantisk liten brygge på Helgelandskysten.

– Jeg er fra Nord-Norge, så det passer fint for meg, men folk må selv finne ut hva som passer for deres utkårede, avslutter hun.

Flere saker om reise:

TV og radio

Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Norsk dokumentarserie. I tre månender har de 8 ungdommene hatt samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og sammen har de funnet veier for å endre livene sine. Psykolog Peder Kjøs og gruppa trener Trine i å tørre å være seg selv. Malin gjør store fremskritt, og Kira med ME kjenner energien komme litt tilbake. Fredrik kommer frem til en løsning han vil prøve på. (8:8)