De amerikanske pannekakene er ikke tynne og glatte som de norske middagspannekakene, derimot er de små, luftige og tykke.
De egner seg supert til helgefrokost og blir ekstra gode - og litt bedre for kroppen - hvis du har ferske blåbær i. Eller du kan strø friske bringebær eller jordbær på pannekakene før servering. Garantert kjempegodt!
LES OGSÅ:
Amerikanerne sverger til en dash lønnesirup på toppen av pannekakene - og det bør du så absolutt prøve. Men husk måtehold!
Amerikanske pannekaker
(2-4 porsjoner)
- 3 egg
- 2 dl hvetemel
- 1 toppet teskje bakepulver
- 1 1/2 dl melk
- 1 klype salt
- valgfritt: ferske eller frosne blåbær til å strø på pannekaken før du snur den under steking
Slik gjør du det:
Skill eggene - og ha eggehvitene i en bolle og plommene i en annen. Bland mel, bakepulver og melk i bollen med eggeplommene og rør til en tjukk røre.
Deretter pisker du eggehvitene stive sammen med en klype salt. Bland dette forsiktig inn i røra.
Stek i teflonpanne på middels varme. Lag pannekaker med diameter på 10-15 cm. Stek i et par minutter på hver side - til pannekaken ser gylden og fast ut. Hvis du skal lage blåbærpannekaker, drysser du blåbær på den ustekte siden - altså, før du snur pannekaken.
LES OGSÅ:
LES OGSÅ: