NRK Meny
Normal

La deg friste av disse

Disse amerikanske frokostpannekakene er utrolig gode - og veldig enkle å lage.

Amerikanske pannekaker
Foto: ScanStockPhoto

De amerikanske pannekakene er ikke tynne og glatte som de norske middagspannekakene, derimot er de små, luftige og tykke.

De egner seg supert til helgefrokost og blir ekstra gode - og litt bedre for kroppen - hvis du har ferske blåbær i. Eller du kan strø friske bringebær eller jordbær på pannekakene før servering. Garantert kjempegodt!

LES OGSÅ: Saftige, amerikanske blåbærmuffins

Amerikanerne sverger til en dash lønnesirup på toppen av pannekakene - og det bør du så absolutt prøve. Men husk måtehold!

Amerikanske pannekaker

Amerikanske blåbærpannekaker er et deilig frokostalternativ.

Foto: ScanStockPhoto

Amerikanske pannekaker

(2-4 porsjoner)

  • 3 egg
  • 2 dl hvetemel
  • 1 toppet teskje bakepulver
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 klype salt
  • valgfritt: ferske eller frosne blåbær til å strø på pannekaken før du snur den under steking

Slik gjør du det:

Skill eggene - og ha eggehvitene i en bolle og plommene i en annen. Bland mel, bakepulver og melk i bollen med eggeplommene og rør til en tjukk røre.

Deretter pisker du eggehvitene stive sammen med en klype salt. Bland dette forsiktig inn i røra.

Stek i teflonpanne på middels varme. Lag pannekaker med diameter på 10-15 cm. Stek i et par minutter på hver side - til pannekaken ser gylden og fast ut. Hvis du skal lage blåbærpannekaker, drysser du blåbær på den ustekte siden - altså, før du snur pannekaken.

LES OGSÅ: Snarveier til rask matlaging

LES OGSÅ: Saftig, hjemmelaget burger

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.