LES OGSÅ:
Kjappe middager behøver ikke være dårligere middager. Og for å lage et sunt, men raskt måltid, trenger du bare å planlegge og organisere litt.
Her får du noen tips om hvordan du kan lage sunn og rask mat i en hektisk hverdag.
LES OGSÅ:
Lag full porsjon
Selv om du lager mat for kun en eller to personer - bør du lage en full familieporsjon. Del restene i små porsjoner og bruk det som rester neste dag eller frys ned i porsjoner. Små porsjoner kan fort varmes opp. Det er gull verdt når du kommer sulten hjem fra jobb.
Spiser du mindre enn et helt brød, kan du fryse ned deler av brødet. Da vil du alltid ha ferskt brød tilgjengelig.
LES OGSÅ:
Pastasaus på glass
Det tar tid å lage pastasaus, kraft eller sauser fra bunnen av, så når du har dårlig tid, kan du spare mye tid på å bruke halvfabrikata.
Kjøp pastasaus på glass, posesauser og buljongterninger til supper.
LES OGSÅ:
Dessuten er det tidsparende å bruke fersk pasta i steden for den tørkede, fordi den ferske koker på 2-3 minutter.
Fisk, kylling og kjøtt kan også kjøpes ferdig renset og i frossen tilstand. Da har du alltid noen middagsalternativer på lur.
Lag middagskalender
Planlegg måltidene en uke av gangen - og fyll opp matlageret en gang i uken. Lag for eksempel en middagskalender du kan følge. Da er det lett å passe på at du har et sunt og variert kosthold.
Prøv også å lage matpakker du kan spise på jobb eller når du er på farten. Det er raskt - og blir som regel et mye sunnere måltid enn den maten du finner på bensinstasjoner eller i kiosker.
LES OGSÅ:
LES OGSÅ:
LES OGSÅ: