NRK Meny
Normal

Saftige, amerikanske blåbærmuffins

Etter du har prøvd disse, kommer du til å aldri ville bake noe annet!

Muffins
Foto: Sean Nel

I USA er det vanlig å spise en muffins til frokost, som et mellommåltid eller som noe søtt til kaffeen.

Men muffinsen er søt og full av kalorier, så du bør begrense inntaket. Det kan være vanskelig, for disse saftige, amerikanske blåbærmuffinsene er virkelig gode!

Amerikanske blåbærmuffins

(6 store muffins)

  • 1 3/4 kopper mel
  • 2/3 kopp sukker
  • 1 toppet spiseskje bakepulver
  • 3/4 teskje salt
  • 6 spiseskjeer smør eller margarin
  • 1 egg
  • 1/2 kopp melk
  • 1/2 teskje vanilje ekstrakt eller 1 teskje vaniljesukker
  • 1 kopp frosne eller ferske blåbær

Slik gjør du det:

Varm ovnen til 200 grader. Skal du bruke et muffinsbrett, må du smøre muffinsformene før du bruker de. Skal du bruke papirformer, setter du disse klar.

Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Bland inn fettet, til blandingen får en smule-lignende konsistens.

I en liten bolle skal du så blande egg, melk og vaniljeekstrakt. Bruker du vaniljesukker i steden for vaniljeekstrakt, blander du dette i melblandingen.

Bland melblandingen med eggeblandingen, men pass på at du ikke rører for mye. Blandingen skal være litt klumpete. Vend inn blåbærene i røren og fordel i muffinsformene.

Stek i ovenen i 20-25 minutter, eller til de er ferdige.

Kan serveres varme eller avkjølt.

LES OGSÅ:

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER!

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.