Saftige, amerikanske blåbærmuffins

Etter du har prøvd disse, kommer du til å aldri ville bake noe annet!

Muffins
Foto: Sean Nel

I USA er det vanlig å spise en muffins til frokost, som et mellommåltid eller som noe søtt til kaffeen.

Men muffinsen er søt og full av kalorier, så du bør begrense inntaket. Det kan være vanskelig, for disse saftige, amerikanske blåbærmuffinsene er virkelig gode!

Amerikanske blåbærmuffins

(6 store muffins)

  • 1 3/4 kopper mel
  • 2/3 kopp sukker
  • 1 toppet spiseskje bakepulver
  • 3/4 teskje salt
  • 6 spiseskjeer smør eller margarin
  • 1 egg
  • 1/2 kopp melk
  • 1/2 teskje vanilje ekstrakt eller 1 teskje vaniljesukker
  • 1 kopp frosne eller ferske blåbær

Slik gjør du det:

Varm ovnen til 200 grader. Skal du bruke et muffinsbrett, må du smøre muffinsformene før du bruker de. Skal du bruke papirformer, setter du disse klar.

Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Bland inn fettet, til blandingen får en smule-lignende konsistens.

I en liten bolle skal du så blande egg, melk og vaniljeekstrakt. Bruker du vaniljesukker i steden for vaniljeekstrakt, blander du dette i melblandingen.

Bland melblandingen med eggeblandingen, men pass på at du ikke rører for mye. Blandingen skal være litt klumpete. Vend inn blåbærene i røren og fordel i muffinsformene.

Stek i ovenen i 20-25 minutter, eller til de er ferdige.

Kan serveres varme eller avkjølt.

LES OGSÅ:

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER!

TV og radio

Norsk livsstilserie. Bergensjenta Anne Gunn Rosvold har lenge hatt ein draum om å bu i ein husbåt. No vil ho få bygd ein moderne bustad som ho kan ta med seg på tur. Å realisere draumen om sitt eige hus, er både spanande og krevjande. Programleiar Frode Søreide har følgt seks norske familiar frå byggeprosessen startar til draumehuset står ferdig. (2:5)
Medisinsk kunnskapslek. 
Hvem er best til å gjette hva det feiler ekte pasienter? Vanlige folk med nettbrett eller leger med sin erfaring og kunnskap? Hvordan går det når de rutinerte legene utfordres av et familielag? Programleder Kjetil Røthing Askeland. (8:8)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.