Nordmenn og rødt kjøtt: Mer eller mindre uforandret de siste fem årene Av Julie Haugen Egge og Christian Aras Shuany
Kartlegger unges røykevaner: Astrid (14) tror flere kjenner på et gruppepress Sosiallærer opplever at flere unge røyker, og sier det er en utfordring på flere skoler. Nå undersøkes røykevanene til de unge i Tromsø. Av Rebekka Ellingsen, Ann-Kristin Hanssen, Simen Wingstad og Christian Kråkenes
Åtte år med lovnader om sunnere mat: Mener matbransjen er en fiende av folkehelsa Sia 2016 har ulike regjeringer samarbeida med den norske matbransjen for å gjøre maten vår sunnere. Men resultatet har ikke vært helt som håpa. Av Sverre Lilleeng
Ny studie: Mange unge har for lite D-vitamin Både Johanne og Linn i Tromsø fikk beskjed av legen om at de ikke hadde nok D-vitamin i kroppen. Av Rebekka Ellingsen, Simen Wingstad, Christian Kråkenes og Tove Jensen
Snart ramadan: – Må forberede 200 samosaer til søndag Ramadan nærmer seg, og for mange muslimer betyr det matforberedelser. Hindi Hassan handler ingredienser til somalisk samosa. Av Balsharan Pal Kaur, Dana Khalouf og Tina Brock
Folk gikk sju dager uten mat – overraskende funn i ny fastestudie Helseeffektene kom mye senere enn forventet. Av Julie Haugen Egge
Nå vil språksjefen at du skal skrive «tako» Vi burde heller skrive «fredagstako», ifølge Språkrådet. De ønsker en fornorsking av navnet på matretten som med årene har blitt så populær i Norge