NRK Meny
Normal

Saftig, hjemmelaget burger

En gang i blant bør du unne deg en saftig, hjemmelaget burger til middag.

Hamburger
Foto: ScanStockPhoto

Saftig burger og tilbehør etter smak

 

Til fire burgere trenger du:

1/2 kg karbonadedeig

1 egg

1 neve brødrasp

1/2 ts dijon sennep

1/2 ss korianderfrø, knust

en liten klype spisskummen

salt og nykvernet pepper

Tilbehør som for eksempel burgerbrød, sur agurk, tomat, tomatsalsa, løkringer, salat, ost, barbecue-saus, ketchup og sennep.

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene godt. Bruk det du trenger av brødrasp - blandingen skal bli fast og lett.

Kna deigen, del den i fire og forme til hamburgere. Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir.

Stek burgerne i ovnen ved 230 grader - i cirka 25 minutter.

 

TIPS TIL TILBEHØR: Lei poteter og gulrøtter?

LES OGSÅ: Mmm...mat

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.