Hopp til innhold

Saftig, hjemmelaget burger

En gang i blant bør du unne deg en saftig, hjemmelaget burger til middag.

Hamburger
Foto: ScanStockPhoto

Saftig burger og tilbehør etter smak

 

Til fire burgere trenger du:

1/2 kg karbonadedeig

1 egg

1 neve brødrasp

1/2 ts dijon sennep

1/2 ss korianderfrø, knust

en liten klype spisskummen

salt og nykvernet pepper

Tilbehør som for eksempel burgerbrød, sur agurk, tomat, tomatsalsa, løkringer, salat, ost, barbecue-saus, ketchup og sennep.

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene godt. Bruk det du trenger av brødrasp - blandingen skal bli fast og lett.

Kna deigen, del den i fire og forme til hamburgere. Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir.

Stek burgerne i ovnen ved 230 grader - i cirka 25 minutter.

 

TIPS TIL TILBEHØR: Lei poteter og gulrøtter?

LES OGSÅ: Mmm...mat

 

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)